Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Peer-supported Open Dialogue-team van GGzE genomineerd voor Planetree

Het Peer-supported Open Dialogue-team bij GGz Eindhoven is genomineerd voor de Planetree Award 2018. Het publiek bepaalt samen met een professionele jury de uiteindelijke winnaar. Jouw stem telt dus mee; stemmen kan tot 21 februari op www.planetree.nl/awards-2018

De Planetree Awards staan voor de meest mensgerichte initiatieven in de zorg. Ze worden één keer per jaar door Planetree uitgereikt als stimulans en erkenning voor zorgprofessionals.

Peer-supported Open Dialogue

Peer-supported Open Dialogue (POD) is een behandelvorm, gebaseerd op Open Dialogue. Bij deze behandelvorm, die oorspronkelijk uit Finland komt, wordt binnen 24 uur na de eerste oproep voor hulp bij een crisis, iedereen die van belang is voor de cliënt bijeengeroepen: de betrokken persoon, zijn of haar familie en sociale netwerk, ervaringsdeskundigen, hulpverleners en andere belangrijke betrokkenen. Gedurende dit proces zijn er geen aparte vergaderingen van hulpverleners om te praten over de casus. Alle discussies en beslissingen vinden plaats in de bijeenkomsten, waarbij iedereen aanwezig is. Transparantie ontstaat doordat behandelaars reflecteren in aanwezigheid van de cliënt en de familieleden.

In 20176 hebben tientallen Nederlandse hulpverleners en ervaringsdeskundigen de POD-training in Londen gevolgd. GGzE is de eerste ggz-instelling in Nederland met een volwaardig POD-team.

Op de Planetree Award-site kunt u lezen waarom dit POD-team genomineerd is.

Meer informatie over Peer-supported Open Dialogue vindt u op www.podnederland.nl