Skip to: Federatie Opvang en RIBW Alliantie fuseren tot Vereniging Valente

Kenniscentrum Phrenos website

Federatie Opvang en RIBW Alliantie fuseren tot Vereniging Valente

Federatie Opvang en RIBW Alliantie slaan de handen ineen en gaan samen verder als Valente, branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang. Hoewel naam en uitstraling nieuw zijn, is de focus onveranderd: Valente maakt zich sterk voor kwetsbare personen in onze samenleving.

Vereniging Valente komt voort uit een fusie van Federatie Opvang en RIBW Alliantie. ‘Valente’ betekent in verschillende Romaanse talen krachtig, gezond, dapper en getalenteerd. Het heeft dezelfde afkomst als het Engelse ‘value’ (waarde). ‘Vallum’ is daarnaast Latijn voor ‘beschutting’.

Hoewel de twee afzonderlijke verenigingen zich richtten op verschillende, specifieke terreinen binnen de maatschappelijke hulpverlening, was er één gezamenlijk doel: ondersteuning en veiligheid bieden aan kwetsbare groepen.

Met de fusie op 1 januari 2020 ontstaat een breed georiënteerde branchevereniging met een groot netwerk, een enorm draagvlak en zeer specialistische kennis over de maatschappelijke hulpverlening en geestelijke gezondheidszorg. Dit maakt Valente tot een krachtige kennispartner voor overheden, het bedrijfsleven, media, zorgprofessionals en maatschappelijke instanties. Vanaf 1 januari 2020 vindt u Valente via www.valente.nl.

 

Back To Top