Skip to: Bezoek bij ggz Arkin Ouderen weer mogelijk dankzij actie patiënten en naasten

Kenniscentrum Phrenos website

Bezoek bij ggz Arkin Ouderen weer mogelijk dankzij actie patiënten en naasten

Den Haag – 25 mei 2020  Een dag! Meer was er niet nodig om voldoende geld op te halen om de eerste groep psychisch kwetsbare patiënten en hun familie te herenigen. Via een zogenaamde Quarantainer: een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Komende dinsdag, 26 mei, is het zover: dan wordt de eerste Quarantainer geplaatst bij Arkin Ouderen van ggz- instelling Arkin.

Crowdfundingsactie

De plaatsing is het directe gevolg van de crowdfundingsactie die MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun vorige week startten. Bezoek krijgt, vanwege de coronamaatregelen, nu maar moeilijk toegang, terwijl dit zo hard nodig is. De actie was direct vanaf de start een groot succes. Binnen week is er ruim € 20.000,- opgehaald zodat ook nog elders in het land Quarantainers kunnen worden geplaatst.
Bert Stavenuiter, directeur van MIND Ypsilon: “We wilden niet langer lijdzaam toezien en vonden het tijd voor actie. De samenwerking tussen ons, patiënten en naasten, en Arkin is geweldig. Laat dit ook vooral een krachtig signaal zijn naar andere ggz- instellingen. Bezoek is mogelijk als je het goed regelt. Punt.”

Blij met ontmoetingsplek

Foka Eekhof, psychiater en directeur Arkin Ouderen: “We zijn erg blij met deze ontmoetingsplek. Voor cliënten en hun naasten is het erg belangrijk om elkaar te kunnen zien. Onze cliënten kampen naast hun psychische klachten vaak met eenzaamheid. Op deze manier kunnen cliënten en naasten elkaar weer zien en aan een tafel zitten. Voor onze kwetsbare doelgroep was dat door de coronamaatregelen lange tijd niet mogelijk. Heel fijn dat dat nu op een veilige manier kan.”

Je kunt nog doneren!

Doneer nu, dan kunnen nog twee van deze mooie ontmoetingsplekken gerealiseerd worden:

https://www.dosupport.nl/mind-ypsilon-anoiksis-socialrun/voor-even-weer-samen-in-de-quarantainer/

Back To Top