Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Onderzoek

Meta-analyse preventie van ernstige psychische aandoeningen

In het kader van het project Preventie van ernstige psychische aandoeningen voert Kenniscentrum Phrenos momenteel een meta-analyse uit over het beloop van de aandoening en het beloop van herstel voor mensen met een psychose.

In deze meta-analyse wordt gekeken naar welke kritieke perioden er aan te wijzen zijn binnen het beloop van de aandoening; welk type herstel (opgedeeld in herstel van gezondheid, maatschappelijk en persoonlijk herstel) over de jaren vooruitgaat en welk type stagneert of verslechtert; en welke factoren samenhangen met dit beloop van de psychose.

Lees meer

Cognitive REmediation and Work (CREW)-onderzoek

In 2014 is een onderzoek gestart naar Participatie in werk en opleiding bij mensen met een vroege psychose: Cognitive REmediation and Work (CREW)-onderzoek. Het onderzoek werd in combinatie met een implementatieproject uitgevoerd door Kenniscentrum Phrenos en liep tot medio 2018. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunde het onderzoek met subsidie.

Lees meer

Signaleringen

Kenniscentrum Phrenos laat regelmatig searches in internationale literatuurdatabanken uitvoeren, waarvan het resultaat te vinden is op deze pagina. De searches zijn per thema gebundeld op: Ernstige psychische aandoeningen; Ervaringsdeskundigheid; Herstel & herstelondersteuning; Psychotische aandoeningen; Rehabilitatie & participatie; Destigmatisering; Vroege Psychose; Werk & ernstige psychische aandoeningen; De artikelen zijn ontsloten met een Nederlandstalige samenvatting.

Lees meer

 


Confidental Infomation