Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Masterclass Vroege Psychose

Wat is de Masterclass Vroege Psychose?

De Masterclass Vroege Psychose is hét moment waarop professionals in de ggz hun gespecialiseerde academische kennis op het gebied van vroege psychose kunnen aanscherpen. Deze eendaagse bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door het Netwerk Vroege Psychose. Tijdens de Masterclass wordt stilgestaan bij actuele vragen als: welk probleem probeer je in de vroege fase te behandelen? Bij welke uitkomst is de behandeling succesvol? En wat moet je daar als GGZ voor doen? Behalve inspirerende presentaties biedt de Masterclass mogelijkheden om met vakgenoten te discussiëren over de ontwikkelingen in de zorgverlening.

Wat wordt er besproken tijdens de Masterclass Vroege Psychose?

Elk jaar komen vooraanstaande internationale sprekers hun bevindingen op het gebied van vroege psychose presenteren. In het verleden heeft de Masterclass Vroege Psychose professor Tyrone Cannon van de NAPLS onderzoeksgroep aan UCLA, professor Merete Nordentoft van de universiteit van Kopenhagen en Prof. dr. Phil McGuire van de Psychosis Clinical Academic Group in Londen mogen ontvangen.
Daarnaast presenteren gerenommeerde Nederlandse onderzoekers resultaten van recent onderzoek op het terrein van vroege psychose en vindt er een levendig debat plaats rond het thema van de dag.
Bekijk hier het volledige programma en sprekersoverzicht van de eerdere edities van de Masterclass Vroege Psychose:

Vroeginterventie: hoe eerder hoe beter? (10 februari 2017)
Individuele routes in het zorglandschap (12 februari 2016)
Maatschappelijk herstel (6 februari 2015)
– Vroege Psychose is meer dan schizofrenie ‘light’ (7 februari 2014).
Vroege Interventies Psychose: veelbelovende voorbeelden (25 januari 2013).

Voor wie is de Masterclass Vroege Psychose bedoeld?

De Masterclass Vroege Psychose is bedoeld voor psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn op het terrein van vroege psychose. Voor deze beroepsgroepen wordt accreditatie aangevraagd. Een bewijs van deelname wordt aan de deelnemers persoonlijk overhandigd na afloop van de masterclass, op basis van aanwezigheid tussen 09.45 –17.00 uur.
Het maximum aantal deelnemers bedraagt 75 personen. Aan deelname zijn kosten verbonden.

 

Meer informatie?

Dorothé van Slooten
030 – 2931626
dslooten@kcphrenos.nl

Fons van de Kar
030 – 2931626
fkar@kcphrenos.nl