Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Early Detection and Intervention Evaluation

Uit het Nederlandse EDIE-onderzoek (Early Detection and Intervention Evaluation) is gebleken dat een verhoogd risico op een eerste psychose gedetecteerd en effectief behandeld kan worden bij hulpzoekende cliënten in de GGz.

In vervolg op dat onderzoek hebben Parnassia en Kenniscentrum Phrenos een EDIE-implementatieproject ontwikkeld met steun van ZonMw. Met ingang van 1 januari 2014 zijn bij 16 GGz-instellingen trajecten gestart. Medewerkers van deze instellingen volgden in 2014 trainingen in de vroegdetectie en -diagnostiek en in de behandeling van mensen met een ultrahoog risico. Kenniscentrum Phrenos organiseerde de uitvoering van het trainingsaanbod. Vanuit Parnassia werd implementatie-ondersteuning geboden aan de deelnemende instellingen.

De CAARMS-training (Comprehensive Assessment of At Risk Mental States) , de Training CGT-UHR voor basispsychologen en de Training CGT-UHR voor gevorderden worden sinds het najaar 2014 door Kenniscentrum Phrenos voor medewerkers van overige GGz-instellingen aangeboden. Nadere informatie (ook over de implementatieondersteuning) en inschrijfmogelijkheden vindt u onder Dienten -> Cursussen.

Meer informatie?Confidental Infomation