Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Netwerk Vroege Psychose meets HAMLETT

‘To continue or not to continue’


 

 

 

 

5 september 2017, vanaf 13.00 uur, UMC, Utrecht

Download de folder

Dit aanbod is exclusief voor leden van het Netwerk Vroege Psychose, medewerkers van deelnemende instellingen van Phrenos, en HAMLETT- betrokkenen. Toegang is gratis.

De vroege psychosezorg is flink in beweging. Tijdens deze conferentie gaan de sprekers in op ontwikkelingen op het gebied van vroegherkenning, immunologie en trauma. Speciale aandacht is er voor stoppen of doorgaan met medicatie. Veel mensen willen na een eerste psychose hun medicijnen afbouwen, vanwege de bijwerkingen en omdat ze zo veel mogelijk op eigen kracht willen herstellen. Tot nu toe is in Nederland slechts één studie gedaan naar medicatie-afbouw. Om beter te kunnen oordelen wat de beste strategie is, start nu het HAMLETT-onderzoek. Ter gelegenheid van deze start vindt deze middag plaats voor HAMLETT-betrokkenen en leden van het Netwerk Vroege Psychose.

Sprekers

Onder anderen: Lieuwe de Haan, Wim Veling, Iris Sommer, Mark van der Gaag, David van den Berg, Arjen Sutterland, Agnes van Sonderen, Lindy Boyette, Marieke Begemann, Mariken de Koning

Locatie

UMC Utrecht
Heidelberglaan 100
3584 CX Utrecht

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij NVvP, Kwaliteitsregister V & V, Verpleegkundig Specialisten Register.

Inschrijven

Leden van het Netwerk Vroege Psychose en medewerkers van deelnemende instellingen van Phrenos schrijven zich in via dit inschrijfformulier.

HAMLETT-betrokkenen schrijven zich in door te mailen naar: HAMLETTstudie@gmail.com

Wim Veling schreef een blog over medicatie bij vroege psychose en HAMLETT op www.vroegepsychose.nl