Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

Helden van de Wijk 31 oktober 2017

Op dinsdag 31 oktober organiseert Resilience+ in samenwerking met Kenniscentrum Phrenos en vele andere partners de tweede editie van Helden van de Wijk (HVDW).
HVDW is een jaarlijks evenement waarbij we aandacht vragen voor mensen met een kwetsbaarheid voor ernstige psychiatrische aandoeningen.

 

Maatschappelijk herstel

Het thema maatschappelijk herstel is kan een stevige impuls gebruiken. Sociale en maatschappelijke factoren spelen, welhaast vanzelfsprekend, een belangrijke rol in het persoonlijke en maatschappelijke herstel van mensen met ernstige psychische aandoeningen. Gelijkwaardig burgerschap, gelijke kansen en meer eigen regie zijn belangrijke voorwaarden om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de complexe en snel veranderende Nederlandse maatschappij.
Helden van de wijk heeft een duidelijke boodschap. Diverse ‘helden en heldinnen’ laten via een serie lezingen, inleidingen, films, workshops zien dat samenwerken aan maatschappelijk herstel beter kan, door van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Voor wie?

We nodigen cliënten, professionals, familieleden, naastbetrokkenen, zorgverzekeraars en gemeenten uit om actief mee te denken. Samen willen we laten zien wat de huidige stand van zaken is rond het thema maatschappelijk herstel.

Wat kun je verwachten?

Helden van de Wijk vindt dit jaar plaats aan de Wilhelminapier in het centrum van Rotterdam. Vanuit LantarenVenster kun je een kijkje in de keuken nemen van succesvolle of veelbelovende personen en/of projecten. Naast een traditioneel binnenprogramma, nodigen we je ook uit om een bezoekje te brengen aan projecten in de nabijheid van het stadscentrum van Rotterdam. Fietsen staan voor je klaar.
Tijdens HVDW 2017 kun je projecten verwachten die gericht zijn op vernieuwende vormen van werken, wonen, opleiding en scholing, samenwerken in de wijk, relaties, re-integratie, destigmatisering enzovoort. Binnenkort verschijnt het binnen- en buitenprogramma op www.resilienceplus.nl.

Direct inschrijven

Participeren of een bijdrage leveren?

Aanbieders van producten en diensten, zorgverzekeraars en gemeenten met vraagstukken op het gebied van maatschappelijk herstel die willen participeren of anderszins een bijdrage willen leveren op dinsdag 31 oktober in Rotterdam kunnen rechtstreeks contact opnemen met Frits Bovenberg via f.bovenberg@planet.nl.

Waar?

LantarenVenster: Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Kosten

275 € excl. btw, leden Phrenos krijgen 25 € korting per kaartje.