Kennis delen over herstel, behandeling en
participatie bij ernstige psychische aandoeningen

 

‘Sociale inclusie is geen illusie’ 9e Phrenos-Psychosecongres november 2013

Het congres richtte zich op de mogelijkheden voor de GGz om de illusie van de sociale inclusie om te zetten naar daadwerkelijke participatie. Aanleiding was de trend dat de GGz in de zorgverlening aan cliënten eerder en verder de maatschappij in gaat. Interventies worden meer gericht op sociale inclusie dan voorheen. De doelgroep van het congres was primair professionals in de zorg; het programma was ook zeer geschikt voor managers, beleidsmakers, onderzoekers, cliënten, familieleden en vertegenwoordigers van belangen organisaties.
Naast vijf plenaire lezingen (o.a. Jaap van Weeghel, Irene van de Giessen en staatssecretaris Jetta Klijnsma) vonden 34 verschillende middagsessies plaats voor circa 500 deelnemers. Door een vakkundige jury werden er posterprijzen uitgereikt voor de beste van elf wetenschappelijke en elf zorginnovatieve posters.
De posterprijs ‘Wetenschappelijk’ ging naar ‘De relatie tussen affective Theory of Mind en ziekte-inzicht bij schizofrenie: een fMRI-studie’ door D. Larabi, A. de Vos, M. Pijnenborg, L. van der Meer en A. Aleman. De posterprijs ‘Zorginnovatie’ ging naar ‘Herstel van psychose door design’ door D. van den Berg, E. Barneveld, M. van der Gaag, E. van Hummel, N. Tromp, M. van Dijk en P. Hekkert.
Een ruime meerderheid gaf bij de evaluatie een goede tot zeer goede totaalindruk van het congres aan. Het congres werd geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie,de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen, het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden, het Register Specialismen Verpleegkunde, het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers en Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen.

achtergrondinfo 34 middagsessies 2013

Evaluatieverslag Phrenos-Psychosecongres 28-11-13

folder Phrenos-psychosecongres 28 november 2013

MGv-online recensie 2013

posterprijzen 28-11-13

PP lezing 1 J. van Weeghel 28-11-13

PP lezing 2 I. van de Giessen 28-11-13

PP lezing 3 Ph. Delespaul 28-11-13

PP lezing 4 J. de Jong 28-11-13

Confidental Infomation